Yritys- ja henkilöstövalokuvauksen kompastuskivet

Yritys- ja henkilöstövalokuvauksen tarkoituksena on tuoda esiin yrityksen brändiä yleistä työympäristöä ja fiilistä sekä henkilöstöä. Kuitenkin usein valokuvauksessa törmätään erilaisiin kompastuskiviin, jotka voivat vaikuttaa koko kuvan laatuun ja kukapa sitä nyt kehnoja kuvia haluaisi käyttää? (Spoiler alert, ei kukaan!) 🙅‍♀️📷

Yksi yleisimmistä kompastuskivistä on huono valaistus. Huonosti valaistu kuva voi tehdä henkilöstöstä väsyneen näköisen ja antaa yleisestä ilmapiiristä työpaikalla tunkkaisen mielikuvan. Valaistus on tärkeää myös silloin, kun halutaan korostaa yrityksen tuotteita tai palveluita. Hyvä valaistus tuo esille värejä ja yksityiskohtia, mikä tekee kuvasta houkuttelevamman.

Toinen kompastuskivi on liian jäykät poseeraukset. Monet ihmiset ovat luonnostaan jännittyneitä, kun seisovat kameran edessä. He eivät tiedä mitä pitäisi tehdä tai kuinka olla, jolloin tämä voi näkyä liian jäykkinä sekä epäluonnollisina asentoina.

Tämän kaltaiset poseeraukset voi antaa yrityksestä jäykän ja epämukavan vaikutelman

Sen sijaan kannattaa pyrkiä rentoihin ja luonnollisiin asentoihin, jotka tuovat esiin henkilön persoonallisuuden. Ei poseerata väkisin puku päällä, jos ei sitä tehdä siellä työpaikan arjessakaan!

Kolmas kompastuskivi on huono tausta. Huomioi siis tausta. Se voi hyvin olla vain teidän toimiston yleinen oleskelutila, mutta kurkkaa, ettei lattialla lymyile jatkojohtoja, roskia tai jotain muuta, mitä kuviin ei haluta ikuistaa. Toki tämä on myös kokeneen valokuvaajan työtä huomioida! 📷

Neljäs kompastuskivi on liian voimakas kuvankäsittely. Liiallinen muokkaaminen voi tehdä kuvasta epätodellisen tai keinotekoisen näköisen. Sen sijaan kannattaa pyrkiä luonnolliseen lopputulokseen, joka korostaa henkilön tai tuotteen parhaita puolia. Aitous on uusi musta!

Viides kompastuskivi on huono ajoitus. Kuvauksen ajoituksella on suuri merkitys lopputuloksen laatuun. Esimerkiksi ulkokuvauksissa kannattaa välttää keskipäivän aurinkoa, sillä se voi aiheuttaa liian voimakkaat varjot kasvoille, jolloin henkilöstö näyttää siltä, etteivät ole nukkuneet vuosiin ja tämä taas ei anna kovinkaan hyvää työnantajamielikuvaa, eihän? 😉 Tähänkin hommaan saat vinkit kyllä, kun valitset henkilöstökuvaukseen kokeneen kuvaajan. Lue lisää kokemuksestani yrityskuvauksen parissa täältä. 

Mitä ottaa huomioon yritys- ja henkilöstökuvauksessa?

Yritys- ja henkilöstökuvauksen tarkoituksena on esitellä yritystä ja sen työntekijöitä potentiaalisille asiakkaille, yhteistyökumppaneille tai uusille rekrytoitaville. Hyvin toteutettu kuvaus yhdistettynä kattavaan markkinointiin voi houkutella uusia asiakkaita, lisätä brändin tunnettuutta sekä auttaa löytämään sopivia työntekijöitä. Kuvistahan ei ole kenellekkään hyötyä, jos niitä ei käytetä oikein 👨‍💻

Mutta mitä kaikkea tulee ottaa huomioon yritys- ja henkilöstökuvauksessa? Tärkeimpiä asioita ovat kohderyhmän tunteminen, visuaalisen ilmeen suunnittelu, sisällön valinta ja henkilöstön osallistaminen.

Kohderyhmän tunteminen on ensiarvoisen tärkeää. On tärkeää miettiä, kenelle kuvaus on suunnattu ja millaista viestiä halutaan välittää. Esimerkiksi teknologiayrityksen kuvaus eroaa merkittävästi vaikkapa hotellin kuvauksesta. Kohderyhmän mukaan voidaan valita myös oikeat kanavat julkaisulle – jossain tapauksissa yrityskuvien julkaisukanava on pelkkä nettisivu, joskus kaikki sometilit sekä printtilehdet päälle. 💻📰

Visuaalisen ilmeen suunnittelussa kannattaa kiinnittää huomiota yrityksen brändi-ilmeeseen. Kuvaustyylin tulisi tukea yrityksen visuaalista ilmettä ja välittää haluttu tunnelma. Esimerkiksi rennon kahvilan kuvauksessa käytetään erilaisia värejä ja valaistusta kuin vaikkapa asianajotoimiston kuvauksessa.💡

Sisällön valinnassa tulee miettiä, mitä halutaan kertoa yrityksestä ja sen työntekijöistä. Tärkeintä on välittää positiivinen kuva yrityksestä ja sen toiminnasta. Yrityksen historia, arvot, tuotteet tai palvelut sekä henkilöstön esittely ovat yleisiä sisältöjä. Sisällön tulee olla kiinnostavaa ja helposti luettavaa ja kuvan tukea tätä tavoitetta. Hyvällä kuvalla, josta henkilön persoona huokuu, voidaan kertoa paljon enemmän, kuin pitkälläkin tekstillä. Muista, että valokuvalla somen skrollailija pysäytetään, ei tekstillä! 🤳

Mitä hyötyä yrityskuvista on?

Yrityskuvat ovat tärkeä osa yrityksen brändiä ja mainetta. Ne auttavat yritystä erottumaan kilpailijoista, luomaan tunnistettavan ilmeen ja vahvistamaan asiakkaiden mielikuvaa yrityksestä. Yrityskuvien hyödyt ovat moninaiset, ja niitä on syytä hyödyntää tehokkaasti, mitään hyötyä niistä ei ole, jos ne makaavat vain tietokoneen kovalevyllä. ❌

Hyvin suunniteltu ja toteutettu visuaalinen ilme viestii asiakkaalle siitä, että yritys panostaa laatuun ja yksityiskohtiin.

Toiseksi, yrityskuva erottuu kilpailijoista. Kilpaillulla markkinalla on tärkeää erottua massasta. Visuaalisesti houkutteleva ja selkeästi tunnistettava ilme auttaa asiakkaita muistamaan juuri sinun yrityksesi muiden joukosta. Muista, ettei teidän yrityskuvien tarvitse olla verrattavissa kuvapankkikuviin, niissä voi aidosti näkyä just teidän yrityksen tyyli. 

Jos teillä ollaan college housut ja hupparit päällä töissä, juodaan kahvia hassun hauskoista värikkäistä mukeista niin ei teidän yrityskuvissa ainakaan siitä poiketa, päinvastoin!

Hyvä visuaalinen ilme lisää asiakasuskollisuutta. Kun asiakas tuntee olevansa osa jotain tunnistettavaa kokonaisuutta, hän todennäköisemmin palaa yrityksen asiakkaaksi uudelleen. Näistä on lukuisia esimerkkejä suurempien yritysten tiimoilta. Yrityskuvat voi myös auttaa vahvistamaan asiakkaan mielikuvaa yrityksen arvoista ja tavoitteista.

Kun yritys käyttää samaa visuaalista ilmettä kaikissa markkinointikanavissaan, kuten verkkosivuilla, some-kanavissa ja mainoksissa, helpottaa se yrityksen tunnistamista ja luo yhtenäisen, lyömättömän kokonaisuuden!

Kaipaatko yrityskuvausta Jyväskylässä?

Yritys- ja henkilöstökuvausten osalta minä autan mielelläni. Täältä pääset katsomaan lisää yrityskuvauksista tai täältä voit ottaa suoraan yhteyttä!

Katsotaanko yhdessä, että teidän yrityksen ja henkilöstön kuvat ovat ajantasalla ja vastaavat yrityksenne brändiä? Lähetä ihmeessä viestiä ja hörpätään kahvikupit samalla, kun vaihdetaan ajatuksia! ☕ 😊

Ota yhteyttä tästä!

Ota yhteyttä

Kerro minulle lisää tarpeistasi viestissäsi. Minkälaista apua tarvitset?