Oletko koskaan ajatellut mitä kaikkea yrityskuvaus pitää sisällään? Se voi tarkoittaa perinteistä yrityskuvausta, johon sisältyy henkilökuva yrityksen johtajasta. Usein kuva halutaan ottaa, kun esimerkiksi henkilö nimitetään uuteen virkaan ja valokuva halutaan lehteen. 

Miksi kuitenkaan tyytyisit pelkästään siihen? Nykyään yritys näkyy vahvasti ulospäin, ja mielikuvia ei luoda pelkästään ulkoisella olemuksella vaan myös upeilla kuvilla. Kilpailu on entistä kovempaa ja yrityksen pitää erottua edukseen. Puretaan pakettia hieman. Jos ei olisi mitään rajoitteita, mihin kaikkeen voisitkaan hyvää kuvaa hyödyntää?

Mainoskuvaus ja sen palaset

Mainoskuvaus, tai yrityskuvaus, voidaan jakaa useaan eri kategoriaan. Näitä ovat muun muassa:

  • Henkilöstökuvaus
  • Tuotekuvaus
  • Kuvituskuvaus
  • Henkilökuva tai potretti
  • Somekuva tai profiilikuva (LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter ym.)

Tässä blogiartikkelissa puhun henkilöstökuvauksesta. Miten minä toimin ja miksi?

Homma lähtee liikkeelle lokaation eli miljöön etsimisestä. Pidän ulkona kuvaamisesta, ja paikkojen hahmottamiseen sopii loistavasti Google Maps. Enää ei välttämättä tarvitse lähteä kurvailemaan ympäri kyliä autolla, vaan jalankulkijanäkymä Google Mapsissa hoitaa loistavasti biilin virkaa.

Tietysti ensiksi on tärkeää hahmottaa missä päin kohdetta sijaitsee esim. peltoja tai muuta kuvaamiseen soveltuvaa paikkaa. Tätä ongelmaa ei tietenkään ole silloin, kun kuvataan sisällä. Tästä lisää myöhemmin.

Mainoskuvaus yrityskuvaus henkilöstökuvaus Numerola

Henkilöstökuvausta Kuokkalan kartanon lähistöllä Jyväskylässä. Kuvassa Numerolan työntekijä.

Sään vaikutus kuvaukseen

Kohteen etsimisen jälkeen hypätään säätiedotuksen kimppuun. Onko poutaa vai pilvistä, sataako vettä vai tuuleeko. Poutaa keliä pidetään helposti parhaana, mutta se ei pidä aina paikkaansa. Aurinkoisella säällä on tärkeää tarkkailla kelloa. Kellonaika kertoo missä aurinko milloinkin sijaitsee.

Noin kello kahdentoista paikkeilla aurinko on korkeimmillaan ja paistaa aivan liian kovaa. Tämä luo kasvoille vahvoja varjoja ja saa kohteen siristämään silmiään, puhumattakaan puhkipalaneista kuvista. Vinkki: ohjaa kuvattava varjoon ja heijastavien vaaleiden pintojen lähelle.  

Ulkona vai asiakkaan luona

Kuvauksen kannalta ei ole oikeastaan merkitystä otetaanko kuvat asiakkaan luona vai ennalta sovitussa paikassa. Kannan mukanani liikuteltavaa kalustoa, johon kuuluu Godox AD200 -salama ja Lencartan Octabox-valonmuokkain. Näiden avulla voin matkia osittain auringonvaloa tai käyttää salamaa täytevalona, jos esimerkiksi aurinko porottaa jo tarpeeksi voimakkaasti.

Samoilla vehkeillä voin ottaa kuvia myös asiakkaan toimistolla. Usein tarvitsen vain siistin taustan tai jos halutaan tekemisen meininkiä, voin hyödyntää toimistolta löytyvää rekvisiittaa. Allaolevassa kuvassa käytin Jyväskylän VTT:n työskentelytilaa kuvien ottamiseen.

mainoskuvaus yrityskuvaus henkilöstökuvaus VTT

Onko sinun yritykselläsi tarvetta uusille mainoskuville? Tule minun juttusilleni ja sovitaan paremmin. Annan mielelläni hinta-arvion. Tarkasta hinnastoni tästä ja ota yhteyttä!

 

Millaisia kuvia yrityksistä olen ottanut?

Tsekkaa loput työnäytteet tästä!